For de fleste danskere er overnatning på hotel det foretrukne valg, når de er afsted på ferie eller lignende ture. Det er selvfølgelig både nemt og bekvemt at vælge at overnatte på hotel, men det er langt fra altid den optimale løsning.

Mens der er kommet mere og mere adgang til internettet og cyberspace, så er det også blevet lettere end nogensinde før at finde alternativer til de traditionelle hoteller. Et af disse, som er blevet meget populært i årenes løb, er bed and breakfast.

Konceptet er simpelt – du får overnatning og morgenmad, ofte i private hjem eller under lignende former. Men hvad er fordelen ved dette arrangement i forhold til det kendte hotelophold?

Du får personlighed og hygge

Når man gerne vil stresse af, så er et hotel sjældent den bedste løsning. Alting er snurrelige, alle lokalerne ligner hinanden, og det kan ofte føles som om, at der ikke er nogen sjæl i sådan et sted. Samtidig er der ofte mange mennesker, hvorfor det kan være svært at finde ro.

Det finder man til gengæld typisk på et bed and breakfast! Og det gør du, fordi disse steder ofte drives af privatpersoner og typisk også er langt mindre end de hoteller man ellers kan opleve. Det betyder, at du ofte kan se deres mere personlighed og liv skinne igennem på et bed and breakfast.

For når det handler om at hygge og slappe af, måske med familien eller en partner, så må det godt være lidt unikt og sjovt. Det er det, som giver en bed and breakfast karakter, og det gør dit besøg meget mere mindeværdigt end et hotel samtidig med, at det er lettere at finde ro og mulighed for at slappe rigtig af.

Få det mest lokale, som du kan få

Når man kommer til et hotel i en by, så kan de ofte fortælle noget om de populære turistattraktioner. Det er til gengæld sjældent, at personalet kender til det helt lokale, og det er de færreste, som har tæt kontakt med lokalområdet.

På en bed and breakfast er det helt anderledes. Når det er borgere i byen, som du bor hos, så har de alle guldkornene.

Selvfølgelig skal du se alle de klassiske turistattraktioner i området, det er da klart. Men hvad så, når dig og din partner gerne vil finde det smukkeste naturområde, hvor I kan gå en stille tur? Hvad så, når dig og familien skal ud og opleve noget, men godt vil blive overraskede og spændte?

Her er en lokalkendt den perfekte ressource. Det bliver nemlig til en personlig service, som man simpelthen ikke kan få på et hotel!

Et godt eksempel på et typisk bed and breakfast af denne slags finder man hos Nymarksminde som godt forankret i det nordlige Jylland kan tilbyde både ro og masser af naturskønne oplevelser i nærområdet. Samtidig kan Nymarksminde tilbyde en lang række gode on indimellem unikke oplevelser og muligheder på egen jord. Muligheder som bl.a. inkluderer aktiviteter som fodboldgolf, hjortesafari, egen mini-zoo og et stort legeområde.

Prisen falder ofte i rigtig god jord

Lad os ikke lyve – hvis du skal være nogenlunde tæt på det lokalområde, som du er i, så kan det ofte komme til at koste kassen. Dette er især tilfældet, hvis det er et område, hvor mange turister kommer til.

Og selvom det er forståeligt nok, så er det sjældent noget nogen af os kan lide at døje med. Hvad gør man så?

Jo en bed and breakfast er her en fantastisk mulighed. Privatpersoner har sjældent brug for de største profitmargener, og nogle gange er det meget få mennesker, som står får hele operationen. Så skal der altså ikke hyres nye mennesker til projektet.

Det er selvfølgelig dejligt at spare penge på turen, det er klart. Men vigtigere er det måske, at de sparede penge kan bruges på noget, som er lidt mere interessant.

Så er det måske mulighed for at købe nogle ekstra sjove souvenirs med hjem! Eller måske kan I blive i området en dag eller to mere og se endnu flere sjove ting.

Mulighederne er mange, men når du vælger en bed and breakfast, så er pengene sparet, og hyggen er stadig bevaret, som var I derhjemme! ty47 \

Disclaimer