Nye undersøgelser viser, at en af de hurtigst voksende nicher i onlineverdenen er senior dating. Men hvem ville egentlig have troet det? Og hvordan kan det egentlig være? De fleste ville nok ikke antage, at med alle de ting man kan bruge nettet til, så er senior dating over nettet altså ved at være en af de hurtigst voksende nicher.

Men jo, den er god nok, og i denne artikel vil vi tage et dybere kig på hvad fordelene ved online dating er, og hvorfor det er, at disse seniorer egentlig måske har fat i den lange ende, når det kommer til at finde sig en god og sød partner. Først og fremmest vil vi gå igennem hvorfor det er, at online dating generelt er blevet så stort som tilfældet er, og derefter vil vi tage et kig på hvorfor det præcis appellerer til seniorer.

Hvorfor online dating er blevet stort og hvordan det har ført til senior dating som en voksende niche

Der er altså to ting vi skal have i overvejelse her. For det første skal vi kigge på hvorfor online dating generelt er blevet så stort som det er, og derefter skal vi tage et kig på hvordan online dating kan løse nogle af de problemer som seniorer står overfor dagligt, i deres datingliv.

Okay, så hvad er fordelene ved, at tage på nettet og finde nogle dates der? Først og fremmest er det rigtig nemt og rigtig hurtigt. Dette er absolut de to bedste faktorer ved det hele, for det er netop derfor mange bruger dem. Med online dating behøver man ikke længere gå og være i tvivl om vedkommende kan lide en eller ej, eller om der er en mulighed for, at man kan tage på date. Nej, begge parter sparer en stor del tid fordi man i sagens natur kan se, at den anden person også er på udkig efter en partner.

Når man benytter sig af online dating, behøver man ikke være i tvivl om, at de andre, som har oprettet en dating profil, også er på udkig efter en at dele tilværelsen med. Nærlæs deres profil og se, hvad det helt præcist er de søger. Og fremgår det ikke helt tydeligt, så er det bare at sende dem en besked og spørge.

Møder man en person i ”den virkelige verden”, som man synes godt om, er det jo ikke sådan lige at se, om vedkommende er single. Og de fleste vil nok have svært ved sådan direkte, at spørge om vedkommende er på jagt efter kærligheden eller måske allerede har fundet den. På den måde kan mange potentielle forhold gå i vasken, allerede før de har haft en chance for at komme i gang. Men sådan forholder det sig ikke med online dating – her må man formode, at alle som opretter en profil på en dating side, søger efter en at dele livet med.

Derudover er online dating rigtig godt til dem af os, som måske bliver afvist engang imellem. Selv om det stadig ikke er sjovt at blive afvist, så er det lidt mindre personligt, når det foregår via online dating. Og på det måde er det for mange lettere at komme i gang igen og lede videre efter den eneste ene.

Hvorfor senior dating er en voksende niche

Men hvordan kan det så være at online dating appellerer lige præcis til seniorer? Jo, det er skam fordi at seniorer i mindre grad end os andre har behov for at spilde deres tid på ligegyldige ting. Online dating skærer igennem alt det kedelige så man kun har det sjove, og det er noget som ræsonnerer med seniorer som egentlig i sidste ende bare vil have det sjovt og more sig lidt. Samtidig har mange seniorer med årene måske fået en lidt mindre omgangskreds. Og i denne omgangskreds kan det let være, at antallet af potentielle livspartnere er ret begrænset. Her byder online dating på en næsten uanet mængde af muligheder – og så er de lette at komme i kontakt med.

 

Disclaimer